Brussels parlementslid Gilles Verstraeten (N-VA) vindt net als zijn collega Verstraete dat duurzame investeringen in het Nederlandstalig onderwijs prioriteit zijn. Maar hij voegt daar in een reactie op de vraag van Verstraete aan de Vlaamse regering om de begroting te herzien wel fijntjes aan toe dat Vlaanderen reeds enorm veel bijdraagt.

“15% van alle capaciteitsmiddelen uit Vlaanderen vloeien al consequent naar Brussel, en dat al sinds jaar en dag. Dat is drie keer meer dan wat de Brusselnorm eigenlijk vereist. Wij hebben zelfs meer geïnvesteerd dan de Franse Gemeenschap waardoor ons aandeel gegroeid is, ook omdat ons onderwijs populairder wordt doordat de kwaliteit hoger ligt dan in het Franstalig onderwijs."

"Maar ondanks die immense investeringen blijft het bijbenen omwille van de demografische explosie in Brussel van de afgelopen jaren. Die lijkt nu te vertragen, en dus moeten we de investeringen vooral volhouden en waar mogelijk optrekken. Maar het wordt een werk van lange adem," aldus Verstraeten nog.