Het is in de Nederlandstalige Gemeentelijke Basisschool de Kameleon dat de investering van de Vlaamse onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) gebeurt. Met iets meer dan 1 miljoen euro zal het dak, de gevels, de klas- en personeelslokalen, techniek en sanitair gerenoveerd worden. Daarenboven wordt er een keuken en refter ingericht, zal de kleuterafdeling een grondige renovatie ondergaan, en worden de speelplaatsen en turnza ook grondig aangepakt.

Voor Gilles Verstraeten, gemeenteraadslid in Anderlecht voor N-VA, oppositielid maar van dezelfde partij als Vlaams onderwijsminister Ben Weyts is dit fantastisch nieuws. “De Vlaamse Regering bewijst dat ze, ondanks moeilijke budgettaire omstandigheden, door goed op de portefeuille te letten, toch kan blijven investeren in haar absolute prioriteiten: kwalitatief onderwijs, ook in Brussel, ook in een wijk als Kuregem.” Verstraeten verwijst daarbij naar de recente onlusten in de wijk rond ‘Good Move’: “De inwoners van Kuregem komen sinds september nu iedere maand naar de gemeenteraad van Anderlecht met meerdere burgerinterpellaties. Het gaat daarbij al lang niet meer over mobiliteit of circulatieplannen, dat was gewoon de druppel die de emmer deed overlopen. De buurt wordt al veel te lang verwaarloosd door het gemeentebestuur.”

Voor Verstraeten mag het terugdraaien van het circulatieplan in Kuregem dan ook geen geïsoleerd feit blijven. “De buurt pikt het niet meer dat de overheid hen in de steek laat en schreeuwt om oplossingen. Drugs, overlast, basisregels van het samenleven die niet gerespecteerd worden, gebrek aan investeringen in de openbare ruimte, in de publieke dienstverlening… Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) doet hier een fikse duit in het zakje om de infrastructuur in de buurt te verbeteren en versterken, om beter onderwijs en dus betere kansen te geven aan de ketjes in Kuregem. Het gemeentebestuur moet volgen en met een plan van aanpak voor de buurt komen. Alleen zo zullen we vooruit raken” besluit hij.